Danska tv-kanalen TV2 ändrar sin bevakning efter Chris Anker Sörensens tragiska bortgång. Foto: Bildbyrån

Danska tv-kanalen flyttar sin bevakning efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Danska tv-kanalen TV2 ändrar sin bevakning av cykel-VM med anledning av kommentatorn Chris Anker Sörensens tragiska bortgång.

Kanalen flyttar all bevakning och produktion från Belgien till Danmark – och utsända på plats erbjuds krisstöd.

Chris Anker Sörensens tragiska dödsolycka skakar om Danmark och framförallt tv-kanalen TV2 där Anker Sörensen var en populär cykelkommentator och medarbetare.

Inför dagens inledande tempolopp i VM skulle kanalen gjort sin sändning på plats i Belgien, men efter olyckan flyttas produktionen hem till Odense i Danmark.

– Vi har sagt till alla våra medarbetare i Belgien att de inte ska jobba (på söndagen). Vi klarar att sköta bevakningen från Odense, säger John Jäger, chef för cykelbevakningen på TV2 Sport.

Kanalen har också erbjudit sina utsända på plats i Belgien krisstöd, och har gett dem beskedet att de själva får avgöra om de vill stanna kvar eller resa hem.

KLIPP: Vem var Chris Anker Sörensen?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.