En avliden under Cykelvasan – föll ihop ute på banan

Publicerad

En man i 65-årsåldern har under fredagen avlidit under Cykelvasans Öppet spår. Mannen föll ihop i spåret och trots att andra tävlande genomförde hjärt- och lungräddning gick mannens liv inte att rädda.

Vid lunchtid i dag föll en man i 65-årsåldern ihop i spåret under Cykelvasans Öppet spår. Det var några mil utanför Mora vid kontrollen i Oxberg som mannen föll till marken. Flera andra tävlande genomförde hjärt- och lungräddning och Vasaloppets sjukvårdspersonal till platsen.

Men mannens liv gick inte att rädda, han avled på platsen.

– Vasaloppet har hög beredskap för de olika typer av olyckor som kan inträffa i spåret och under Vasaloppets sommarvecka arbetar närmare 100 personer inom sjukvårdsorganisationen, säger Ulf Hållmarker, tävlingsläkare och ansvarig för sjukvården under Vasaloppsarrangemangen.

– Han var väl förberedd och det var inget i historien som gjorde att det fanns några varningstecken, säger Ulf Hållmarker till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer