Remco Evenepoel är vid gott mod på sjukhuset i Belgien. Foto: Skärmdump/TT Nyhetsbyrån

Efter kraschen: Säsongen över för belgiske stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiske cykelstjärnan Remco Evenepoel fördes till sjukhus efter att ha kraschat ned i en ravin under Lombardiet runt. Nu skickar han en hälsning från sjukhussängen.

– Tyvärr är min säsong över, säger han i klippet på sina sociala medier.

Det var väldigt otäcka bilder då Remco Evenepoel, 20, körde in i ett broräcke och slog huvudet i räcket innan han voltade över det och kraschade ned i en ravin.

De skador som det rapporterades om var en bäckenfraktur och en lungkontusion. Nu har han flyttats till ett sjukhus hemma i Belgien och det är därifrån han uppdaterar sina följare.

– Jag vill bara säga att jag mår väldigt bra just nu. Jag vill tacka alla som har stöttat och hjälpt mig. Tyvärr är min säsong över. Men det är ingen brådska och vi har mycket tid att planera en comeback, säger han och fortsätter:

– Både jag och hela teamet tänker positivt och ser fram emot nästa säsong. Vi kommer att ta det lugnt och göra allt för att jag ska komma tillbaka som en bättre cyklist och starkare än någonsin tidigare.

Här är klippet på kraschen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.