Jennie Stenerhag var återigen starkast på damsidan i Cykelvasan. Foto: SVT

Favoriten höll i Cykelvasan

Uppdaterad
Publicerad

Årets vinnare av Cykelvasan 90 är korade. Fjolårssegraren Jennie Stenerhag tog hem damernas lopp för tredje gången i rad. På herrsidan vann Jonas Ahlstrand.

Nio mils cykling från Sälen till Mora i Sommarsverige. Där hade ni förutsättningarna inför loppet.

Totalt 23.000 cykelfantaster är på plats i Dalarna för att ta del av de olika distanserna. På lördagen var drygt 13.000 anmälda till den nionde upplagan av Cykelvasan 90.

En sekund före tvåan

Jonas Ahlstrand vann herrarnas tävlingslopp på tiden 02:41:26.

På upploppet var det en jämn toppstrid med bland andra Dennis Wahlqvist, den färske SM-vinnaren i mountainbike Emil Lindgren, fjolårssegraren Lucas Eriksson och den historiskt förste vinnaren av Cykelvasan Matthias Wengelin.

Faktum är Ahlstrand vann med blott en sekund till godo före tvåan.

Favoriten pallade trycket

Även på damsidan var det dramatik vid den klassiska målgången i Mora. Jennie Stenerhag vann en sekund före Hanna Bergman. Tiden? 03:05:26.

Stenerhag försvarade därmed guldet från 2016 och 2015. Redan förra året blev hon historisk genom att bli den första kvinna att vinna två år i rad.

Nu utökar hon alltså den sviten med tre vinster på raken – hennes fjärde totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.