Chris Froome. Foto: TT

Fyrfaldige vinnaren Froome missar Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Den fyrfaldige vinnaren av Tour de France, Chris Froome, missar årets upplaga efter en allvarlig krasch på träning där han ådrog sig flera frakturer.

Olyckan ägde rum före den fjärde tempoetappen av Criterium du Dauphine i Frankrike, det viktigaste förberedelseloppet inför touren som inleds 6 juli.

– Det är en väldigt allvarlig olycka och han kommer inte till start i Tour de France. Det kommer att ta en ganska lång tid innan han kan tävla igen, säger stallchefen i Team Ineos (före detta Team Sky) Dave Brailsford till The Guardian.

Olyckan inträffade i 60 km/timmen

Lårbenet och höger armbåge är bruten liksom frakturer på flera revben, enligt Reuters.

Olyckan inträffade i en nedförsbacke där han i hög fart, runt 60 km i timmen, körde in i en mur. Ambulans var snabbt på plats innan Froome fördes i väg med en helikopter till sjukhus i St Etienne.

Chris Froome vann Tour de France 2013, 2015, 2016 och 2017. Dessutom tog han hem Vuelta a España 2017 och Giro d'Italia 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.