Hanna Nilsson riskerar missa Giro dÌtalia. Foto: Bildbyrån

Hanna Nilsson i svår krasch – kan missa girot

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslagscyklisten Hanna Nilsson riskerar att missa start i Giro dÍtalia.

Vid en svår krasch i Belgien bröt hon nyckelbenet och opererades dagen innan midsommarafton.

– Girot har varit mitt stora mål den här säsongen, och det känns svårt att släppa tanken på att inte kunna starta, säger Hanna Nilsson till Vårgårda Cyclings hemsida.

Kraschen inträffade under den andra etappen av den belgiska touren Lotto Tour i onsdags.

– Jag körde ner i en skarv i vägen och det tog tvärstopp. Jag slog i marken och hamnade i ett litet vattendrag vid sidan av vägen men fick hjälp att ta mig upp. Jag försökte komma igång igen men efter bara tio meter insåg jag att det var kört, säger Hanna Nilsson.

Det blev omedelbar färd till sjukhus och operation i torsdags, där hennes sargade nyckelben ”lagats” med en titanplatta och sju skruvar.

Riskerar missa girot

Nu riskerar Hanna Nilsson att missa Giro dÍtalia, som inleds den 2 juli.

– De närmaste dagarna blir avgörande. Det kan gå men läkarna säger att det inte är något de rekommenderar. Smärtorna får avgöra, säger Hanna Nilsson.

Nilsson har haft flera skador de senaste säsongerna, där hon varit inblandad i flera krascher.

– Man hade hoppats att oturen någon gång skulle ta slut. Det här känns verkligen helt sjukt, säger den 29-åriga Kristianstadcyklisten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.