Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marlen Reusser tvingas bryta: ”Lider med henne”

Här bryter guldfavoriten Marlen Reusser plötsligt cykel-VM:s tempolopp – faller i gråt

Uppdaterad
Publicerad

Marlen Reusser var guldfavorit i damernas tempolopp.

Men hon bröt redan efter 16 av 36 kilometer.

Utan att ha varit inblandad i någon krasch klev hon plötsligt av – och föll i tårar.

Marlen Reusser, som hade tagit medalj i tre raka individuella VM-tempon men inte något guld, sågs av många som den stora guldfavoriten när damernas tempo skulle avgöras vid VM i Skottland i dag.

Hon har visat finfin form på slutet, med bland annat en etappseger i Tour de France för ett par veckor sedan. Dessutom var hon en del av det schweiziska lag som van mixedstafetten i förrgår.

Skakade på huvudet

Trots det tog hon sig inte ens halvvägs i dagens 36,2 kilometer långa tempolopp.

Efter 16 kilometer, utan någon synbar incident under loppet, skakade hon plötsligt på huvudet och klev av cykeln. Därefter satte hon sig i gräset vid sidan av vägen och såg helt otröstlig ut.

– Jättetråkigt. Man laddar ett helt år. Det här är ju hennes stora dag, jag lider med henne, sade SVT Sports expert Frida Knutsson.

Varför Reusser bröt är ännu inte känt, men för i mixedstafetten i förgår kraschade Reusser. Hon kunde fullfölja den tävlingen, men var omplåstrad i dagens tävling.

”Marlen mår bra. Vi kommer att ge mer information så snart det är möjligt”, skriver det schweiziska cykelförbundet i ett uttalande, enligt tidningen Blick.

Vann tävlingen gjorde amerikanskan Chloe Dygert, 5,67 sekunder före Australiens Grace Brown.

Här kan ni se fallet från i förrgår:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dramatiskt fall när Schweiz vann VM efter sekunddrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.