Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bruno Armirail passar på att njuta som ledare av Giro d'Italia. Foto: TT

Hjälpryttaren kvar i den rosa ledartröjan: ”Gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Hjälpryttaren Bruno Armirail behöll sin ledning i Giro d'Italia efter dagens tuffa bergsetapp över 195 km med målgång i Bergamo.

– Jag får gåshud, säger fransmannen.

Sammanlagtcyklisterna (de som på allvar kämpar om totalsegern) var återigen passiva och slutrycket räckte inte för att beröva Armirail ledartröjan, en tröja han kommer att få köra igen på tisdag, då en ännu tuffare bergsetapp väntar. Hans ledning med 1.41 till Geraint Thomas krympte med en dryg halvminut.

– Kul att få behålla ledartröjan efter fantastiskt jobb av mina lagkamrater. Jag tappade bara 33 sekunder och nu får jag vila ordentligt under måndagens vilodag. Jag har fått en sådan fantastisk support vilket ger mig gåshud. Jag blir lite rörd över att ha fått det här stödet av laget, något som jag själv brukar få göra för mina lagkamrater, säger Armirail i Eurosports sändning.

Etappvinnare efter krasch under etappen

Amerikanan Brandon McNulty vann etappen efter en spurt med Ben Healy och Marco Frigo, detta trots att han var med en om krasch halvvägs. Den var dock uppför och farten var inte så hög när McNulty åkte in i en stenmur.

– Det är obeskrivligt. Jag försökte gå i den slsta backen men Ben var så stark att jag trodde att det var kört, säger McNulty.

Efter måndagens vilodag körs den 16:e etappen på tisdag. 203 km mellan Sabbio Chiese och Monte Bondone ska avverkas. Den avslutande stigningen till målet är 21,4 km lång och har en medellutning på 6,7 procent (15 procent som max).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.