Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jenny Rissveds berätta om sina tankar inför OS. Foto: Bildbyrån

Jenny Rissveds om målet inför OS: ”Är bland de bästa i världen när jag får till det”

Publicerad

För åtta år sedan tog Jenny Rissveds OS-guld.

Ett resultat hon gärna skulle upprepa i Paris – men sättet för att nå dit har förändrats.

– Jag försöker fokusera på prestationen, för det hjälper mig att nå väldigt bra resultat, säger hon till SVT Sport.

Fokus på vilken placering hon ville nå, eller på ett visst resultat innebar stor besvikelse när det inte lyckades. Därför har mountainbike-stjärnan Jenny Rissveds tänkt om och flyttat fokus mer till själva prestationen.

– Att fokusera på att få ut allt ur kroppen och prestera så bra som möjligt på andra fronter än bara resultatet gör det hela lite mer förlåtande och hjälper mig att nå mina mål. Det blir mycket roligare att tävla tycker jag och jag presterar på samma nivå resultatmässigt som jag gjorde runt 2016, säger hon till SVT Sport.

”Är bland de bästa i världen”

Runt 2016 ja, såsom OS i Rio. Då blev det en guldmedalj till svenskan. Och att tänket har förändrats innebär inte att resultat inte längre är viktigt.

– Som alltid vill jag göra mitt bästa och jag vet att jag är bland de bästa i världen när jag får till min bästa prestation. Jag hoppas kunna göra så bra i från mig som möjligt på OS, men också resten av säsongen, säger Rissveds.

Även världscupen och VM är hög prioritet för Rissveds, men däremot får landsvägscyklingen, som hon testade på en del under 2023, vänta.

– Jag kommer inte köra landsväg i år för att jag vill fokusera på mountainbike och ha så mycket energi över till det som möjligt. Sen är jag väldigt nyfiken på landsvägssporten och kan absolut se att jag kör mer i framtiden men just nu fokuserar jag på mountainbike, avslutar Rissveds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.