Jenny Rissveds. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jenny Rissveds tävlar inte under 2018

Publicerad

Efter att ha brutit kontraktet med proffsteamet Scott-Sram står det nu helt klart: Det kommer dröja länge innan vi ser OS-guldmedaljören i mountainbike från 2016, Jenny Rissveds, tävla igen. – Hon vill börja från ett blankt blad för att utan press kunna fokusera på att börja må bra igen, säger agenten Johan Elliot till SVT Sport.

Rissveds gjorde en lyckad comeback på SM i somras, men körde annars sparsamt med tävlingar. I september meddelade hon att hon inte klarade att ställa upp i säsongsavslutningen i Lugano.

Det finns inga konkreta planer på när Rissveds ska tävla igen, men det bygger på att hon börjar må bra igen.

”Allt gick så snabbt. Från ingen rutin till världscupsegrar till världsmästare till olympisk mästare. En kombination av vissa omständigheter och för mycket press gjorde att jag tappade bort mig själv. Jag har kämpat med en depression i två år nu.”, skriver Rissveds på Instagram i ett inlägg som enligt Elliot ska ses som ett tack till teamet hon nu brutit med.

Kan hon komma att tävla under 2018?

– Det känner jag mig trygg med att säga att hon inte kommer att göra. Men en vacker dag vill hon tävla igen, säger Elliot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer