Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Totalställningen i Gracia Orlova 2023: Från vänster: Dominika Wlodarczyk, Jenny Rissveds och Emilia Fahlin. Foto: Svenska cykelförbundet

Jenny Rissveds efter segern: ”En härlig upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds säkrade totalsegern i det tjeckiska etapploppet Gracia Orlova efter att ha blivit tvåa på dagens avslutande etapp över 101 km.

– Jag är så glad över segern och nöjd med lagets insats. Det var en sådan härlig upplevelse, säger Rissveds till SVT Sport efter segern i landsvägscykling. Rissveds tog OS-guldet 2016 i mountainbike.

Hon tackade kaptenen Emilia Fahlin, blev trea totalt, för framgången.

– Hon är en sådan erfaren åkare och har varit i cykelsporten under så många år. Jag har lärt mig så mycket de här dagarna, säger Rissveds.

Rissveds hade samma tid som etappsegraren Dominika Wlodarczyk, som blev tvåa sammanlagt.

”Fahlin har axlat kaptensrollen”

Rissveds var på pallen i fyra av fem etapper.

– Idag handlade det mest om att bevaka ledningen, det var några utbrytningar men det blev till slut en gemensam klunga mot mål., säger assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall.

Emilia Fahlin kraschade mot slutet, men det var innanför trekilometersmarkeringen så hon fick samma tid som klungan och behöll tredjeplatsen totalt.

– En stor eloge till Emilia. Hon har verkligen axlat kaptensrollen på ett jättebra sätt och styr och ställer i skeden när vi inte riktigt kan vara med tips och coachning från bilen, fortsätter Wetterhall.

Rissveds var totaltvåa förra året i Gracia Orlova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.