Lisa Nordén inför cykel-VM: ”Topp 10 vore grymt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Två triathlonlopp på två veckor och en uppladdning som inte alls inkluderat cykel-VM. Veteranen Lisa Nordén står sannerligen inför en stor utmaning.

– Det är ju ingen av de som startar på torsdag som har kört två triathlontävlingar, så vi får se hur det går, säger hon till SVT Sport.

Lisa Nordén fick beskedet om cykel-VM sent och förberedelserna blev därefter.

– Egentligen, om jag verkligen skulle köra bra, då hade jag och min tränare tänkt gå in för VM till hundra procent, med specifika träningspass och slipa på detaljer. När det nu blev triathlon istället så har vi inte haft superfokus på tempo-VM, det blir en trippel istället, en spännande dynamik, säger Nordén.

Å andra sidan är hon i bra form och kommer med gott självförtroende. Dessutom passar årets bana henne och det betyder mycket.

”Jag sitter på en snabbare cykel”

– Jo, mer än vad man tror. Det är mycket energisystem och fysiologi i det, men min styrka är att jag kan köra ganska hårt ganska länge, men jag har inte de höga attacktopparna. En bana som förra året, som var som en bergodalbana, då kan inte jag gå så hårt som det skulle behövts. Men på en plattare bana, där det gäller att köra fort – det är en väldigt stor skillnad tycker jag.

Och hon har högt satta mål.

– Att vara topp tio vore grymt. Och jag har presterat bättre i år än i fjol, och jag sitter på en snabbare cykel...

KLIPP: Norén ohotad – säkrade fjärde raka SM-guldet (25 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.