Vincenzo Nibali tog hem dagens etapp i Tour de France. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nibali tog första etappsegern för i år

Uppdaterad
Publicerad

Det blev italienskt i topp efter den 19:e etappen av Tour de France. Vincenzo Nibali tog upp jakten på Pierre Rolland och mäktade med årets första etappseger.

Det såg länge ut att bli franskt i topp efter att Rolland tog en tidig ledning i den 19:e etappen av Tour de France, men Vincenzo Nibali hade andra planer.

Tidig i loppet gjorde Pierre Rolland en attack men fick ingen reaktion och kunde hålla lucka bakåt. Nibali, som till slut tog upp jakten, kom i kapp fransmannen strax efter av col du Mollard.

Tour de France

Första segern för året

Nibali vann på tiden 4.22,53. Segern var hans första för i år, men femte totalt. Rollard fick därmed se sig besegrad och för andra dagen i rad nöja sig med en andra plats.

Chris Froome behåller den gula ledartröjan. 2.38 efter jagar den 2013 års segrare av Tour de France – colombianen Nairo Quintana.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet