Foto: Bildbyrån

OS-mästaren Rissveds gör världscupcomeback efter två år

Uppdaterad
Publicerad

OS-guldmedaljören Jenny Rissveds kommer att göra comeback i världscupen till helgen. Hon finns med i startlistan till söndagens världscuptävling i tyska Albstadt. Det har gått nästan två år sedan hennes senaste världscuptävling.

Rissveds tog OS-guld i mountainbike i Rio de Janeiro 2016 men drabbades av en depression och tävlade bara en gång förra året.

I vår har Rissveds satsat med ett nytt stall, Team 31, och varit med i ett par tävlingar, en i slutet av april i Sverige som hon vann och ett par tävlingar i Norge i början av maj där hon var med i toppen.

”Tuffa men roliga lopp”

– Det var bra startfält och roligt att så många nationer deltog. Det var tuffa men roliga lopp, sade hon till arrangören efter tävlingarna i Norge.

Senaste gången hon tävlade i världscupen var i augusti 2017 – 21 månader sedan.

För någon dag sedan lade hon upp ett foto på Instagram där hon tittar i fjärran och ser eftertänksam ut.

”Jag vet inte exakt varför men det här fotot säger mig mer än en bild”, skriver den 24-åriga falucyklisten.

I september förra året berättade Rissveds att siktet är inställt på nya OS-guld: ”Jag vill såklart vinna OS igen. Sedan om det blir 2020 eller 2024 eller ännu senare, det vet jag inte. Men jag vill köra några OS till i alla fall”, sade hon till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer