Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Eurosport

Philipsen undvek krascherna och tog andra raka etappvinsten på racingbana

Uppdaterad
Publicerad

Jasper Philipsen följde upp gårdagens etappseger i Tour de France genom att även vinna dagens fjärde etapp på racingbanan i Nogaro, detta efter ett upplopp fyllt av krascher.

Philipsen låg på runt tionde plats med 250 meter kvar men lade i turbon och spurtade i mål som vinnare även i dag på fjärde etappen mellan Dax och Nagoro över 182 km.

– Det var verkligen nervpåfrestande. Jag är extremt stolt över att ha vunnit två dagar på raken. Spurten var supersnabb och jag kände mig som en racingbil, säger belgaren enligt AP. Han höll undan för australiern Caleb Ewan med knapp marginal.

”Hoppas de som kraschade är okej”

Dagens etapp var platt och gynnade sprintåkarna, där de tvära kurvorna på slutet ställde till problem och bara på upploppet var det två svåra krascher när åkarna föll som käglor.

– Det var första gången som jag körde på en racingbana. Det var speciellt och jag hoppas att grabbarna som kraschade är okej, säger Philipsen.

I totalen blev det ingen förändring och Adam Yates leder med sex sekunder före tvillingbrodern Simon och förhandsfavoriten Tadej Pogacar som är sex sekunder bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.