Arkivbild. Jenny Rissveds. Foto: Bildbyrån

Jenny Rissveds startade inte femte etappen av Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds kom inte till start i Tour de France under torsdagen.

Anledningen ska vara att svenskan är utmattad.

– Hon är inte van vid att åka så långt, flera dagar i rad, säger teamchefen Karl Lima.

Under den femte etappen av Tour de France tvingades flera stjärnor avstå från tävlingen. En av dem var svenska Jenny Rissveds.

– Hon kan inte återhämta sig och är utmattad. Hon är inte van vid att åka så långt, flera dagar i rad, säger teamchefen på Coop Hitec, Karl Lima, till Discovery.

Även sprintfavoriten Lorena Wiebes har valt att inte starta den femte etappen. Wiebes vann den tredje etappen och var en av favoriterna inför torsdagen men avstår på grund av magproblem.

– Det här är förstås en sportslig förlust för Team SD Worx men hälsan går först, säger sportchefen för laget Danny Stam. 

Tungt för svenskorna

Mountainbikestjärnan Jenny Rissveds togs ut till touren för första gången i år. Övriga svenskor i tävlingen är Julia Borgström (Soudal Quick-Step Team), Caroline Andersson (Liv Racing Teqfind), Wilma Olausson (Uno-X Pro Cycling Team) och Natalie Eklund (Israel Premier Tech Roland).

Caroline Andersson lyckades bäst av svenskorna på den femte etappen när hon körde in som 37:a, följt av Julia Borgström (51:a), Natalie Eklund (52:a) och Wilma Olausson (78:a). Totalt sett ligger Caroline Andersson bäst till på en 56:e plats i skrivande stund.

I fjol anordnades Tour de France Femmes för första gången efter omstarten, då med enbart Julia Borgström som svenska deltagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.