Lucas Eriksson vid en tävling i Leeds, Storbritannien, hösten 2019. Foto: Bildbyrån

Schweiziskt proffsstall värvar bröderna Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT Sport är bröderna Lucas och Jacob Eriksson klara för det schweiziska proffsstallet Tudor pro cycling team.

– Det är väldigt kul och välförtjänt efter mycket bra resultat och prestationer, säger assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall.

Bröderna Eriksson tävlade under den här säsongen för det danska stallet Riwal cycling team.

Lucas Eriksson vann SM i Uppsala i juni där brorsan Jacob tog bronset bakom Tobias Ludvigsson. Bägge bröderna har haft en riktigt fin säsong bakom sig och framförallt Lucas Eriksson som har tagit hem segern i två olika franska etapplopp, där Jacob Eriksson också stått för fina insatser och uppdrag.

– Lucas har varit på gång under en lång tid och har verkligen utvecklats sen hans bror kom till Riwal och sen att de båda nu får chansen på en betydligt högre nivå är otroligt kul för dom och även riktigt bra för svensk cykel,  säger Alexander Wetterhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.