Lance Armstrong är nöjd när han ser tillbaka på karriären. Foto: TT.

Skandaliserade Armstrong: ”Jag ångrar ingenting”

Uppdaterad
Publicerad
Den skandaliserade före detta sjufaldiga Tour de France-mästaren Lance Armstrong ångrar inte att han dopade sig vilket ledde till att han blev diskad från sporten och fråntagen sina titlar.
– Jag skulle inte ändra något, säger Armstrong.

Han gör utspelet i en tv-sänd intervju som kommer att sändas nästa vecka.

– Vi gjorde det vi gjorde för att vinna. Det var inte lagligt, men jag skulle inte ändra något. Vare säg det är att förlora miljoner, eller att gå från förebild till förlorare, säger Armstrong till amerikanska NBCSN.

Armstrong som vann kampen mot cancern innan han vann den första av sju raka Tour de France-titlar, vilket inleddes för 20 år sedan (1999-2005).

Fråntagen titlarna 2012

Han säger att han inte ångrar något i hur han agerade gällande de förbjudna preparaten han tog för att höja sin prestation. Han blev 2012 fråntagen alla sina titlar och förbjuden från att delta i sporten igen efter att den Internationella cykelförbundet ratificerade den amerikanska anti-dopningsorganisationens sanktioner.

Men Armstrong medgav inte att han faktiskt hade dopat sig förrän i en intervju med Oprah Winfrey i januari 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer