Eddie Karlsson, här på SM i X-trial i januari 2014.

Skräckskada för svensk trialstjärna

Uppdaterad
Publicerad

Trialstjärnan Eddie Karlsson skadade sig illa under en träning i Kungsbacka. 19-åringen ramlade av cykeln och slog huvudet i en sten. Följden: splittrad näsa, brutet okben, övertänder som flyttat sig in i munnen samt tio sydda stygn. – Han väntar på att opereras, säger Eddie Karlssons kontaktperson Cerry Holmgren till SVT Sport.

Eddie Karlsson har EM-guld och flera SM-guld på meritlistan. Han har också tagit hem Nordiska mästerksapen fyra år i följd samt medverkat i X-Trail.

Han bor normalt i Spanien men var hemma i Sverige över påsk. Det var här och i Kungsbacka som olyckan var framme.

– Det var under en tränings- och tävlingsanläggning och en specialträning där man hoppar från sten till sten. Och när han kom över till en av stenarna, bet cykeln till, det är sånt som händer, men Eddie flög framåt och slog huvudet i en sten, säger Eddie Karlssons kontaktperson Cerry Holmgren till SVT Sport.

– Det som är konstaterat är att han är sydd med tio stygn i ansiktet. Näsan är spilltrad, vilket är värre än en bruten näsa, ett okben är av och övertänderna har flyttat sig in i munnen, säger Cerry Holmgren, som påpekar att Eddie är på bättringsvägen så här tre dagar efter olyckan.

Nacken klarade sig

– Vi var oroliga över nacken men den har klarat sig hittills i alla fall. Nu väntar vi på att han ska opereras. Och när det blir är beroende på hur svullnaden och sånt lägger sig. Det är det man väntar på, säger Cerry Holmgren.

Eddie Karlsson kör VM i april, är det tänkt, men det är nu mycket oklart kring en eventuell medverkan där.

– Vi vet inte hur operationen kommer se ut och hur allvarlig den är. Det viktigaste nu är att människan Eddie blir fullt återställd, sedan får vi se hur det blir med tävlingen, säger Cerry Holmgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.