Foto: Bildbyrån

Svenskan förlorade tröja – ny ledare på touren

Uppdaterad
Publicerad

Det blev nederländsk seger, och ny totalledare, när veteranen Annemiek van Vleuten cyklade in som etta på den sjunde och näst sista etappen av damernas Tour de France.

Svenskan Julia Borgström blev 51:a och förlorade den vita ungdomsledartröjan.

Den nederländska veteranen Annemiek van Vleuten, 39, tog en överlägsen seger i den sjunde etappen av damernas Tour de France. Segermarginalen på den 127,5 kilometer långa bergsetappen mellan Sélestat och Le Markstein Fellering blev till slut tre minuter och 26 sekunder. Segern innebär även att hon tar över den gula ledartröjan inför tourens åttonde och sista etapp på söndagen.

Svenskan Julia Borgström, 21, var inför den sjunde etappen tourens bäst placerade cyklist under 23 år och fick således bära den vita ungdomströjan.

Borgström cyklade in som 51:a cyklist på etappen, vilket innebar att hon förlorade sin ledning i ungdomstävlingen. Shirin van Anrooij, Nederländerna, blev 17:e på etappen, och tar över ungdomsledartröjan.

Borgström är inför den sista etappen tredje bästa unga cyklist. Upp till ungdomsledaren van Anrooij har svenskan 9 minuter och 23 sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.