Lennard Kämna vinner dagens fjärde etapp av Giro d'Italia. Foto: TT

Tog över rosa ledartröjan – trots miss

Uppdaterad
Publicerad

Efter de tre första etapperna i Ungern var Giro d'Italia åter på italiensk mark med målgång vid vulkanen Etna på Sicilien. Tysken Lennard Kämna vann etappen efter att ha spurtat ifrån Juan Pedro Lopez som tog över den rosa ledartröjan.

– Det känns inte som om jag nått hundra procent ännu, säger Kämna.

Duon hade gått loss och Kämna drog in mot målet. I den sista kurvan gjorde Lopez ett försök att passera på insidan men kom för nära och fick ett kast och tappade kontakten.

När Lopez nådde mållinjen slog han besviket i styret medan Kämna gjorde segertecknet med utsträckta armar.

– Jag tror knappt att det är sant och får njuta så länge det går. Jag tar det dag för dag, säger en tårögd Lopez i Eurosports sändning och har släppt besvikelsen över att inte ha vunnit etappen över 172 km med start i Avola.

Tyst överenskommelse

Även om det inte såg ut så på tv-bilderna uppgav Kämna att de hade en uppgörelse innan de nådde mållinjen.

– Jag är superglad över att ha vunnit en etapp och det betyder mycket för laget också. Vi hade en tyst överenskommelse om att jag skulle få vinna etappen och att Lopez skulle ta ledartröjan, säger Kämna.

Mathieu van der Poel, som körde i den rosa ledartröjan, rullade lugnt i mål nästan 23 minuter efter täten. I den klungan fanns även den ende svensken, Tobias Ludvigsson, med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.