Peter Sagan vann den andra etappen av Tour de France efter en spurt. Foto: Foto: Bildbyrån

Ledaren tappade i masskrock – Sagan vann andra etappen

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Peter Sagan vann den andra etappen av Tour de France efter en spurt inne i La Roche sur Yon, och tog därmed över den gula ledartröjan.

Efter en vurpa i klungan mot slutet av den 18 mil långa och platta etappen blev det en ganska liten klungspurt som avgjorde den andra etappen av Tour de France. Starke slovaken Peter Sagan var en av de tio som var kvar i täten och kunde vinna med några centimeter före italienaren Sonny Colbrelli.

Svenskan Tobias Ludvigsson hade en stökig etapp då han fick bya både framdäck och bakdäck under etappen. Men han fanns med i klungan till sist.

Tour de France

Med åtta kilometer kvar av den flacka etappen över 18 mil blev det full fart i loppet. Alla storlagen slogs om positionerna men med tre kilometer kvar blev det en stor vurpa i en skarp högersväng. En av de som föll var ledaren från första dagen, colombianen Fernando Gaviria. Gaviria, och alla andra som fastnade i krocken, fick dock samma sluttid som segraren.

På måndagen väntar en 35 kilometer lång lagtempo-etapp i staden Cholet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet