Det blev colombiansk seger i tredje etappen. Foto: TT

Gaviria vann efter deklassering: ”Ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Elia Viviani var först över mållinjen i den tredje etappen av Giro d'Italia. Men italienaren blev fråntagen segern efter målgången i Orbetello och etappsegern tilldelades i stället Fernando Gaviria, tvåa i mål.

Tävlingsjuryn ansåg att Vivani felaktigt bytt bana och trängt undan landsmannen Matteo Moschetti på upploppet. Den segrande colombianen var inte särskilt glad över segern, hans första i årets Giro.

– Han (Viviani) är vinnaren, jag är tvåa. Det är så det är, säger Fernando Gaviria.

Elia Viviani deklasserades till 73:e och sista plats i huvudklungan under måndagens 220 kilometer långa etapp från Vinci.

– Jag är ledsen för hans skull, jag hade velat vinna på ett annat sätt. Jag skickade ett meddelande till honom efter att jag fått segern, säger Fernando Gaviria.

Inför tisdagens fjärde etapp av 21, 235 kilometer från Orbetello till Frascati, behåller slovenen Primož Roglič den rosa ledartröjan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.