Fabio Jakobsen, till vänster i rött, kastar fram cykeln och vinner före Sam Bennett. Foto: TT.

Kastade fram cykeln och blundade – vann målfotouppgörelse i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

Det var så tätt på den fjärde etappen av Vueltan att det till och med var svårt att se vem segraren var efter att målfotot framkallats. Med någon eller några millimeter tilldömdes nederländaren Fabio Jakobsen segern.
– Jag såg inget eftersom jag blundade, säger Jakobsen.

Sam Bennett, som vann gårdagens etapp, fick nöja sig med andraplatsen i den extremt täta uppgörelsen av Vueltan (Spanien runt) över 175 km mellan Cullera och El Puig norr om Valencia. 

– Jag såg inget eftersom jag blundade. Jag ville tajma målgången och slängde fram cykeln. När jag såg att stallet jublade förstod jag att jag hade vunnit, säger Jakobsen efter sin första Grand Tour-seger enligt AP.

– Det här var en stor vinst och skönt att ha en Grand Tour-vinst på cv:et redan säger nederländaren som fyller 23 på lördag.

Kruijswijk bröt innan etappen efter knäskada

Den holländske toppåkaren Steven Kruijswijk, som var trea på Tour de France, bröt årets upplaga före dagens etapp. Han var med i en masskrasch i lördagens lagtempo där flera Jumbo/Visma-cyklister gick i backen. Kruijswijk blev knäskadad och fick bara värre och värre problem efter att ha fullföljt etapp två och tre.

– Det kändes meningslöst att fortsätta med den här smärtan, säger Kruijswijk till Eurosport, ett hårt slag för medkaptenen Primoz Roglic som går miste om värdefull draghjälp i bergen.

Nicolas Roche leder totalt med två sekunder före Nairo Quintana. Den enden svensken, Tobias Ludvigsson, tappade klungan och var 118:e på dagens etapp, 1.54 efter. Han är 104:a totalt och har tappat 11.57 på täten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer