Planen var från början att resa till USA redan den 1 november, men resebyrån som förbundet hade bokat biljetterna genom gick i konkurs. Foto: Bildbyrån.

Damkronorna föll efter tung uppladdning

Uppdaterad
Publicerad

Damkronorna hade inte mycket att sätta emot Kanada i den första matchen i veckans fyrnationsturnering i USA. Kanada var fullständigt överlägset i Wesley Chapel, Florida, och vann med 9–0. Skottstatistiken, 41–9 till Kanadas favör, säger en del om spelet på isen.

Inför de fortsatta matcherna, mot Finland på onsdag och mot USA natten till lördag, kanske Sverige åtminstone får ladda upp ordentligt.

Planen var från början att resa till USA redan den 1 november, men resebyrån som förbundet hade bokat biljetterna genom gick i konkurs. I stället skulle flyget gå i söndags, men avgången blev försenad med ett dygn och inte förrän strax före midnatt dagen före matchen mot Kanada landade laget i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet