Landslagsdansaren Sara Jonasson har gått bort. Foto: Arkivbild

Landslagsdansare omkom i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

Trefaldiga SM-vinnaren och landslagsdansaren Sara Jonasson omkom i helgen i en viltolycka. Hon blev 22 år gammal.

Den tragiska olyckan skedde nära Sara Jonasson var ute och åkte fyrhjuling tillsammans med sin pojkvän Pontus Spelman, även han elitdansare, och krockade med ett rådjur. Spelman skadades lindrigt.

– Hon avled på platsen. Det är en mycket tragisk olycka, sade Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till SVT Dalarna.

Sara Jonasson var en av Sveriges främsta dansare och tillsammans med danspartnern Robin Jovliden gick hon till kvartsfinal i rock'n'roll vid VM i Ryssland. I maj nådde paret semifinal i hemma-EM i Halmstad.

I våras dansade Jonasson och Jovliden hem sitt tredje raka SM-guld.

– Att kunna förstå, ta in och att sätta ord på känslorna är oerhört svårt när något så fruktansvärt tragiskt händer. Svenska Danssportförbundet kommer att göra allt vi kan för att stötta alla berörda i denna svåra stund, säger Lena Arvidsson, ordförande i Svenska Danssportförbundets styrelse i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.