Foto: Scanpix

Magnus Pehrsson avgår efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson avgår efter att ha utsatts för hot. Även klubbens ordförande Tommy Jacobsson avgår på grund av händelserna.

Magnus Pehrsson beskriver i ett uttalande, som lästes upp vid en presskonferens på fredagen, situationen som ohållbar.

”En obehaglig situation, både som manager och privat” uppger Pehrsson, som inte deltog i klubbens presskonferens.

Hoten ska ha framförts både via telefon, efter förlusten mot Elfsborg, och i samband med att tre personer oannonserat besökt en träning.

Nära till tårar

-Jag är jävligt ledsen, jag har nära till tårar måste jag säga. Jag tycker att det här är väldigt tungt, sade Tommy Jacobson vid en presskonferens.

-Magnus och jag har haft långa samtal den här veckan, jag känner mer och mer att jag kan inte kan vara ordförande eller företrädare för en förening där sådana element uppenbart har så stort inflytande att de tycker att de kan gå runt samhällets alla regler.

Djurgården skriver så här i ett uttalande på klubbens webbplats:

Hotfulla ordalag

”Hoten har uttalats via telefon efter förlusten mot Elfsborg men också under ett oannonserat besök i samband med tisdagens A-lagsträning där tre personer från en inofficiell supportergrupp uttalade sin besvikelse över de sportsliga resultaten. Samtidigt poängterades i hotfulla ordalag vilka konsekvenser fortsatta dåliga resultat skulle få för Magnus Pehrsson som person. En händelse som polisanmälts av Djurgården Fotboll.”

Djurgårdens A-lag kommer tills vidare att ledas av Pehrssons assisterande tränare Anders Johansson och Martin Sundgren.

Klubben har bara tagit en poäng på de fyra första matcherna i årets fotbollsallsvenska.

”Djurgården Fotboll beklagar innerligt och djupt att två av de viktigaste personerna i föreningen, ur ett sportsligt och engagemangsmässigt såväl som långsiktigt ekonomiskt perspektiv lämnar oss. Det skapar en känsla av bedrövelse och ett hål av sorg i Djurgårdssjälen”, skriver klubben på sin webbplats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet