Erik Röste, ordförande i norska skidförbundet, tänker inte avgå trots dopningsskandalerna. Foto: Bildbyrån

”Det är inte tid att lämna skutan”

Uppdaterad
Publicerad

Trots den hårda kritiken mot det norska skidlandslagets dopningsskandaler väljer det högsta hönset ändå att stanna i stormen. ”Jag har varit ordförande under många bra dagar, nu är det krävande – men jag tänker stå kvar genom det här”, säger Erik Röste till NRK.

Tidigare i dag, onsdag, kom beskedet att Therese Johaug stängs av två månader i väntan på domen. Och under kvällen hade den hårt kritiserade ordförande för det norska skidlandslaget en presskonferens där han meddelade att han inte kommer att lämna sin position.

– I en sådan här krävande situation så gör man alltid sina värderingar. Och jag har varit ordförande under många bra dagar, nu är det krävande – men jag tänker stå kvar genom det här, säger Röste till NRK.

Vidare menar ordföranden att han har fullt stöd från distrikten, trots skandalerna kring Johaug och Martin Johnsrud Sundby, och säger bestämt att han tänker fortsätta.

– Det är inte tid att lämna skutan, säger Röste och fortsätter.

– Jag är en ordförande som tar hela ansvaret för vad som sker inom norsk skidåkning. Vi tar ansvar genom att de åtgärder som är nödvändiga genomförs, säger Röste och hänvisar till den åtgärdsplan som tidigare under onsdagen har presenterats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer