Hård om dröjsmålet i Aregawi-fallet: ”Extremt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu mycket osäkert om SOK kommer att ta ut Aregawi till OS. Och de två veckornas dröjsmål kom extremt olyckligt för hennes chanser, menar SVT Sports friidrottskommentator Jacob Hård.

För två veckor sedan kom Wadas nya riktlinjer om en höjd tillåten meldonium-dos. Ändå dröjde det tills igår innan dopingkommissionen drog tillbaka sin anmälan mot Abeba Aregawi.

– Det är ju nästan omöjligt att ta ut någon som inte har tävlat på ett år. Så till och början med så måste hon nog visa form. Tajmingen är ju extremt olycklig. Veckorna som hon har tappat nu är ju veckor hon hade kunnat tävlat och tränat, säger Jacob Hård.

Vad anser du moraliskt?

– Man kan ju ha invändningar mot att hon tog preparatet innan det var förbjudet och möjligen inte ta med henne av sådana skäl, men då måste man se till att ha torrt på fötterna. Så att man verkligen kan klara en sådan diskussion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer