Rospiggarnas Robert Lambert visade fin form. Foto: Bildbyrån

Rospiggarna upp i ledning – tog tredje raka segern

Publicerad

Rospiggarna kopplade greppet direkt i mötet mot Masarna. Men efter paus stod Masarna för en rejäl upphämtning och det blev jämnare än väntat.

Förra helgen körde Rospiggarna över Masarna på bortabana, med 59–31 i elitserien. På tisdagen tog Rospiggarna emot Masarna på hemmaplan i Hallstavik.

Masarna, som haft det tungt den här säsongen, fick chans till revansch på tabelltvåan. Nu var dessutom storstjärnan Tai Woffinden tillbaka, det efter att en sponsor gått in och betalat de faktur som Masorna tidigare inte betalat till Woffinden.

När britten gick ut i heat 3 fick han jaga efter Rospiggarnas Robert Lambert. Men Lambert gick inte att rå på, och rospiggen korsade mållinjen före GP-ledaren Woffinden.

I heat 6 var Lambert återigen bra framme och tog hem även detta heat.

Rospiggarna fortsatte att visa fin form och såg ut att ha tagit ett stadigt grepp när de efter sju heat ledde med 26-16.

Det fortsatte på samma sätt och efter 10 körda heat och paus stod det betryggande 37-23 till hemmaklubben. 

Match igen

Efter paus stod Masarna för en upphämtning när Woffinden visade varför han leder VM just nu. Det blev en femetta för Masarna genom Waffinden och Kim Nilsson. Och när de även i nästa heat tog en femetta blev det spänning i matchen igen – 39-33 var ställningen då.

Men trots Masarnas upphämtning räckte det inte till – de två kommande heaten slutade båda 3-3 och sedan kopplade Doyle greppet om heatet och plockade hem tre poäng till hemmalaget.

Matchen slutade 49-41.

Ändringar i tabellen

Samtidigt mötte Smederna Lejonen och Smederna, som ledde tabellen inför mötet, såg ut att vara illa ute. Med ett heat kvar att köra stod det 41-43 till Lejonen.

Smederna lyckades dock plocka tillräckligt med poäng för att mötet skulle sluta oavgjort, 45-45.

Det innebär ändå att Rospiggarna går om Smederna i tabellen och numer är serieledare.

Dackarna slog Västervik med 56-34 och Vetlanda slog Indianerna med 57-33.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer