Foto: TT Nyhetsbyrån / Bildbyrån

Schelin inför historiska derbyt: ”En konst att få ut alla som tittar på TV”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin vände hem till Sverige och Rosengård för ganska exakt ett år sedan. Då var det självklara målet SM-guld. Men hittills har det inte riktigt blivit som anfallsstjärnan hade tänkt sig, berättar hon i en intervju med Kvällsposten. I kväll spelar Schelin sitt och historiens första allsvenska Malmöderby.

– Det är en konst att få ut alla dem som tittar på tv. Så det är klart man ska lyfta att det är ett derby, det är unikt, säger hon till Kvällsposten.

Lotta Schelin drogs med ett krånglande lår under våren och Marta lämnade två veckor innan seriens första match. Dessutom lämnar Amanda Ilestedt i sommar. Storlaget har inte varit i balans under våren.

”Inte vad jag räknade med”

– Det är sant att det inte riktigt var vad jag räknade med. Och det är klart att vi blir väldigt utsatta i och med att vi har så många bra spelare, spelare som har nivå för att ta sig ut i Europa och göra det bra där, säger hon till Kvällsposten.

Nykomlingen ingen enkel motståndare

Men med fyra matcher bakom sig utan förlust ser Rosengård ut att ha hittat ett vinnarspår. Vid seger i kväll är avståndet upp till serieledaren Linköping bara fem poäng. Men dagens derbymotståndare Limhamn Bunkeflo är trots sin nykomlingsstatus ingen duvunge. Sexa i serien efter lika många vinster som förluster även om de mot just topplagen kammat noll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.