Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Elowson kunde knappt tro att han vunnit Novemberkåsan: ”Obeskrivlig känsla” Foto: SVT

Elowson överlägsen i Novemberkåsan

Uppdaterad
Publicerad

Albin Elowson var nattens kung i Novemberkåsan. 03.17 rullade han upp på målrampen på Bollnästravet som överlägsen vinnare för tredje gången. Tvåan Niklas Persson var drygt 20 minuter bakom västgöten.

– En obeskrivlig känsla att stå här och vara i mål som segrare, säger Albin till SVT Sport

27-åringen från FMCK Skövde har haft en fantastisk säsong och dominerat enduron på hemmaplan. Senast i Gotland Grand National. Men en rejäl förkylning ställde till det för Albin som kört med rinnande näsa.

– Jag blev i princip frisk lagom till helgen, berättar han,

Fullträffen blev en skön revansch för Elowson som hade ett jättegrepp om segern förra året när han tvingades bryta med motorproblem. Då vann Mikael Persson, Karlskoga EK. I år var det ombytta roller. Fjolårsvinnaren gav upp med trasig maskin efter andra nattsträckan.

– Det var inget jag kunde göra tyvärr, konstaterade Persson.

Mikael kunde glädjas åt broder Niklas andraplats och klubbkompisen Pontus Skoog som körde i mål som trea.

Matilda Huss, Göta MS, kom längst av de två startande damerna i huvudtävlingen. Efter andra nattsträckan gav hon upp med värkande armar. Hon ville inte heller riskera ytterligare skada på tidigare sargade revben.

Nästa år avgörs Novemberkåsan i Vimmerby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.