Oskarshamn vann hemma mot Leksand, Foto: Bildbyrån

Engström tvåmålsskytt när Oskarshamn besegrade Leksand

Oskarshamn dominerade spelet på hemmaplan inför ett nästan fullsatt Be-Ge Hockey Center. Jonas Engström klev fram och stod för två mål när hemmalaget vann med 4–1 mot Leksand.

Med 1–0 i matcher hade Leksand chans att avgöra och ta sig vidare till direktkval – men Oskarshamn hade andra planer för kvällen och skakade fram en tredje och avgörande playoff-match inför hemmapubliken.

– Det är skönt att vinna såklart, nu har vi jämnat ut serien och det är en sista match som vi ska ta. Vi fokuserar på den, säger Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk till C More.

Oskarshamn flög fram och visade ett gott självförtroende på hemmaisen. Efter en fin krosspass i mittzon kunde Jonas Engström få till ett bra skott, trots ett dåligt läge, och sätta ledningsmålet.

Hemmalaget fortsatte att spela aggressivt och efter att ha lyckats behålla kvar pucken i offensiv zon visade Engström framfötterna igen. Pucken mellan benen på Leksands Robin Rahm och en 2–0-ledning för Oskarshamn.

Ett svagt organiserat spel och mycket slarv från Leksands sida bäddade för bortalagets kalldusch i den första perioden.

”Alla sliter åt samma håll”

Oskarshamn fortsatte att marschera fram i den andra perioden. Efter en fantastisk passning från Marcus Björk kunde Lucas Elvenes göra 3–0 i öppet mål och uppförsbacken för bortalaget blev allt brantare.

Det var inte förrän i den tredje perioden, med knappa sex minuter kvar som det lossnade för dalalaget. Trots att Leksands reduceringsmål gav laget ny energi kunde Marcus Björk stänga matchen och göra 4–1 med tio sekunder kvar.

– Det är skönt att tillhöra ett lag där alla sliter åt samma håll, det är härligt.

– På lördag ska vi göra som i dag, gå ut och spela bra hockey hela matchen, avslutar Rifalk.