Foto: Bildbyrån

Sverige tvåa och trea i Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska dressyrlaget blev tvåa i Nations Cup i franska Compiègne. Patrik Kittel och Deja avslutade med en imponerande kür vilket också gav en andraplats individuellt. – Deja och Patrik är tillbaka i storform. Härligt. Andraplats för laget och Patrik slagen på mållinjen av tyskan Helen Langehanenberg. Det känns riktigt bra, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Patrik Kittel och Deja var sist ut av dom svenska ekipagen och säkrade andraplatsen med sina 79,325%. Malin Rinné och Sharmeaur gjorde sin första Nations Cup-start i Frankrike och slog till med personbästa i küren, 73,275 procent, vilket gav en niondeplats totalt.

I Nations Cup rider två ryttare Grand Prix Special och två rider küren, det fria programmet till musik.

Tinne Vilhelmson och Mads Hendeliowitz inledde för Sverige i söndagens avslutande lagtävling.

Tinne och Paridon Magi fick 71,471% av domarna i Grand Prix Specialen vilket gav en fjärdeplats, Mads och Jimmie Choo Seq var nia i klassen.

Storbritannien vann lagtävlingen i Frankrike, Sverige tvåa och Nederländerna på tredjeplats.

Fälttävlanslaget trea i Polen

Söndagen bjöd även på Nations Cup-framgång i fälttävlan. Det svenska laget var trea i Strzegom, Polen, med tre ryttare i mål.

Sverige låg på andraplats efter gårdagens terräng men tappade en placering i den avslutande banhoppningen och fick se sig passerade av Storbritannien som var 0,6 straff bättre. Tyskland imponerade tävlingen igenom och tog en överlägsen seger.

 – Det är otroligt bra. Även om jag hade hoppats att vi kunde behålla andraplatsen även efter dagens avslutande hoppning, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Svenska Ridsportförbundet.

Linda Algotsson blev bästa svensk i tävlingen totalt med en 15:e plats.

Resultat:

Dressyr, Nations Cup

Compiègne, Frankrike

1) Storbritannien, 440,996 %,

2) Sverige, 432,958

(Tinne Vilhemson Silfvén, Malin Rinné, Patrik Kittel, Mads Hendeliowitz)

3) Nederländerna, 432,136

Fälttävlan, Nations Cup

Strzegom, Polen

1) Tyskland 179,10

2) Storbritannien 246,90

3) Sverige 247,50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.