Foto: TT

Alonso opererad efter cykelolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-föraren Fernando Alonso, som blev påkörd av en bil under en cykeltur, har nu opererats för en käkfraktur.

”Ett lyckat ingrepp, säger hans stall Alpine”.

Den cyklande Alonso blev påkörd i en rondell i Lugano, inte långt från sitt hem. Han fördes till sjukhus i Bern.

”Läkare upptäckte en fraktur i överkäken och har gjort ett lyckat ingrepp. Fernando ska stanna kvar på sjukhuset för observation i ytterligare 48 timmar”, skriver hans stall Alpine i ett uttalande.

Alonso, 39, har tagit hem VM-titeln i formel 1 två gånger och ska den här säsongen göra comeback efter två års frånvaro. Stallet säger att man förväntar sig att Alonso ska hinna bli redo till säsongsstarten i Bahrain den 28 mars.

Spanjoren tog F1-titeln 2005 och 2006 och har vunnit 32 lopp. Sedan 2018 har han bland annat tävlat i Dakarrallyt, Indycar och Le Mans 24-timmarslopp, det senare vann han 2018 och 2019.

Sina största framgångar i formel 1 hade spanjoren i Renault, samma stall han nu ska tävla för. Stallet har inför den här säsongen bytt namn till Alpine, ett av biljätten Renaults sportbilsmärken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.