Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Sainz Jr klar för Ferrari

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom uppgifter från tyska motorsportsajten Motorsport-Total.com att Carlos Sainz Jr ersätter Sebastian Vettel i Ferrari till Formel 1-säsongen 2021.

Idag presenterades han av det italienska stallet.

– Jag är väldigt glad att jag kommer få köra för Scuderia Ferrari 2021, säger Sainz till Formel 1.

För två dagar sedan stod det klart att Sebastian Vettel lämnar Ferrari efter säsongen. Idag presenterades hans ersättare.

Carlos Sainz Jr, 25, kommer från två säsongen med McLaren och blir tillsammans med Charles Leclerc den yngsta duon i Ferraris moderna historia.

– Jag har ett viktigt år framför mig med McLaren och jag ser fram emot att tävla när säsongen återupptas, säger Sainz.

Sainz Jr har kört 102 Grand Prix och tog sin första och hittills enda pallplats i F1 när han blev trea i Brasiliens GP i november.

När Sainz lämnar McLaren tas hans plats i sin tur över av australiske stjärnan Daniel Ricciardo som lämnar Renault-stallet efter den här säsongen.

30-årige Ricciardo har tidigare vunnit sju GP-tävlingar för Red Bull. Nyheten presenterades kort före att det blev officiellt att Sainz lämnar McLaren.

Nyheterna om de olika övergångarna mellan formel 1-stallen till nästa år kommer innan det har körts ett enda varv av årets säsong. Coronapandemin ställde in premiären i Australien i mars och det första loppet är planerat till Österrike i juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.