Lewis Hamilton, arkivbild Foto: Bildbyrån

Coronaviruset stoppar Formel 1 i Kina

Uppdaterad
Publicerad

Mercedesföraren Lewis Hamilton vann Kinas Grand Prix i Shanghai i fjol. Men i år blir det ingen tävling. Oron för coronaviruset gör att den ställs in.

Oron för coronaviruset stoppar ytterligare ett stort idrottsevenemang. Kinas formel 1-tävling i Shanghai den 19 april ställs in, skriver brittiska tidningen The Times.

Viruset har orsakat 1 100 människors död och smittat mer än 44 000 i Kina sedan det dök upp i Wuhan i slutet av förra året.

FIA med formellt besked

The Times uppger att ett formellt besked kommer från Internationella Bilsportförbundet (FIA) senare under onsdagen.

Det är oklart om tävlingen kan genomföras senare under året. Rekordmånga formel 1-lopp, 22 stycken, ska genomföras under 2020 och det är ont om utrymme i tävlingsprogrammet.

Flera evenemang ställs in

Flera stora internationella idrottsevenemang har stoppats från grund av oron för coronaviruset, däribland inomhus-VM i friidrott i Nanjing i mars och elbilssporttävlingen i formel E i Sanya i mars. Världscuptävlingarna i alpint i Niigata i Japan 22-23 februari har flyttats till Europa och Österrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.