Mercedes ger inte upp: Tänker överklaga efter Verstappens seger

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det helt klart:

Max Verstappen är ny världsmästare i Formel-1.

Mercedes protester avslogs på söndagskvällen.

Men Mercedes tänker överklaga ena avslaget.

Max Verstappen blev F1-mästare efter ett stort drama.

Tävlingsledningen beordrade omstart i slutet av loppet efter att Nicholas Latifi kraschat och Verstappen knep titeln före Hamilton. Efteråt rasade Hamiltons stall Mercedes mot tävlingschefen Michael Masi och resten av juryn, då Hamilton, som konkurrerade med Verstappen om titeln, hade en stor ledning som han blev av med i och med omstarten.

”Nu ska vi gå ut och fira”

Strax efter loppet lämnade Mercedes in två protester, men några timmar senare kom beskedet: Protesterna avslogs, och Red Bull-föraren Verstappen får behålla sin mästartitel.

– Nu ska vi gå ut och fira mästerskapet, säger Red Bulls stallchef Christian Horner, enligt BBC.

Men Mercedes har inte gett upp helt. Bara en dryg halvtimme efter beskedet om protesternas avslag meddelade Mercedes, enligt F1:s hemsida, att de planerar att överklaga den ena protestens avslag. De har 72 timmar på sig att lämna in en överklagan till motorsportens International court of appeal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.