Ericsson bröt tidigt i Malaysia

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en kort tävling för Marcus Ericsson i Malaysias GP. Ericsson fick sladd vid en omkörning och for av banan och fastnade i gruset och tvingades bryta redan efter fem varv.

Ericsson låg på och försökte passera Nico Hulkenberg på utsidan, men bilen tappade fästet och sladdade av banan. Ett misstag som svensken får ta på sig.

– Jag tappade tid bakom Hulkenberg och jag var snabbare. Jag visste att det skulle gå att köra om på yttersidan, men jag var sen på bromsen och tappade bakändan, förklarar Ericsson för Viasat.

Formel 1

Svensken hade dock dubbel otur då han hamnade utanför banan i gruset och bilen kunde inte ta sig loss utan tvingades kasta in handduken.

– Så här efteråt så var det ett misstag och det känns extremt frustrerande efter den helgen vi har haft, säger han.

Dahlgren: ”Ett förarmisstag”

SVT:s Formel1-expert Robert Dahlgren var nöjd över Ericssons insats i helgen, men såg också en del brister i samband med incidenten som innebar att svensken fick bryta-

– Han tog beslutet lite sent och missade bromspunkten. Ett klart förarmisstag som han kommer fundera på långt efteråt, säger Dahlgren.

Den positiva helgen för Sauber-stallet kommer dock ge ytterligare en boost för framtida tävlingar, tror Dahlgren.

– De kan nu åka till Kina och fokusera på körningen, då de vet att de har en bil som de kan lita på.

Vettel vann i imponerande stil

Sebastian Vettel vann ett taktiskt fulländat lopp i Malaysias GP och bärgade Ferraris första vinst för det italienska teamet sedan 2013.         

Vettel valde att inte gå in i depån när säkerhetsbilen var ute på banan samtidigt som tvåan Lewis Hamilton och Nico Rosberg gick in i depån och där avgjordes tävlingen.                  

– Jag är väldigt väldigt glad och stolt över dagens insats, vi besegrade dem (Mercedes) rätt och slätt. Det var en storartad insats, sa Vettel efterår.

Den extrema värmen gjorde att alla stall hade stora problem med däcken som slets oerhört på den stekheta banan.  

Glädjen var exstatisk i Ferrari-lägret som bröt Merecedes vinstsvit på 8 raka segrar.

”Ferrari is back, Ferrari is back”, skrek Ferraris team över internradion när Vettel passerade mållinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet