SVT Sports F1-expert Robert Dahlgren

Experten: ”I princip så dåligt det kan bli”

Uppdaterad
Publicerad

En 18:e plats för Marcus Ericsson i kvalet får SVT:s F1-expert Robert Dahlgren att börja oroa sig för svenskens framtid. – Det är i princip så dåligt det kan bli, under all kritik. Om den här trenden de är inne i fortsätter även efter Monaco är det dags att bli orolig, säger han.

Problem med bromsarna ställde till det för Ericsson i Monacos kval. Men det är inte bara några få detaljer med bilen som sätter käppar i hjulet för svenske Marcus Ericsson.

– Han litar inte på bilen helt enkelt. Varken framvagn eller bakvagn fungerar bra, och den har alldeles för lite tryck ner mot asfalten för en bana som Monaco, säger SVT:s expert Robert Dahlgren.

Formel 1

En 14:e plats i Spaniens GP och svaga tränigslopp och kval i Monaco. Där har ni anledningarena till Dahlgrens oro kring Marcus Eriksson – tillsammans med stallet Saubers utveckling.

– De tar inga steg framåt, det har de andra gjort. Och fortsätter den här trenden även efter Monaco är det dags att bli orolig. De borde redan vara oroliga, säger Dahlgren, som ändå lämnar den allra största yxan hemma:

– Jag vill inte såga dem vid fotknölarna än, men det ser inte jättebra ut.

Hamiltons helg

Längst fram i pole position återfinns årets suverän Lewis Hamilton – som äntligen ser ut att ha bemästrat den bana han tidigare haft så svårt för (en seger, ingen pole position). Stallkamraten Nico Rosberg som tidigare varit lyckosam i just Monaco fick nöja sig med en andraplats i kvalet.

– Hamilton har sett ordentligt pigg ut på träning och kval. Jag trodde Rosberg skulle kunna utmana i kvalet men det gick inte till slut. Det ser ut att vara Hamiltons helg, säger Robert Dahlgren.

Hur slutar morgandagens race?

Etta Hamilton, tvåa Rosberg, trea Vettel (Sebastian).

Och Eriksson?

En 14:e plats, och lyckas han med det av egen förmåga har han gjort det bra. Men troligtvis får han hoppas på problem för andra om det ska gå, bilen har helt enkelt inte kapaciteten att utmana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet