Lewis Hamilton. Foto: TT Nyhetsbyrån

F1-stjärnan fördömer HBTQ-lag före Ungerns GP

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton fortsätter att engagera sig för mänskliga rättighetsfrågor.

Inför Ungerns GP på söndag säger britten att Ungerns föreslagna anti-HBTQ-lag är oacceptabel.

”Inför GP-loppet i helgen vill jag dela mitt stöd för de drabbade av regeringens anti-hbtq-lag. Det är oacceptabelt, fegt och missvisande av de styrande att föreslå en sådan lag. Alla förtjänar att få vara sig själva, oavsett vem de älskar eller hur de identifierar sig”, skriver Hamilton på Instagram.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán har utlovat en folkomröstning om den föreslagna lagen, som den ungerska regeringen hävdar är till för att skydda minderåriga.

”Jag uppmanar Ungerns folk att rösta för att skydda rättigheterna för hbtq-gemenskapen. De behöver vårt stöd mer än någonsin. Snälla visa kärlek för alla omkring dig, för kärleken kommer alltid att vinna”, skriver Hamilton.

Den regerande världsmästaren Hamilton ligger tvåa i VM-serien, åtta poäng efter ledande Max Verstappen, inför helgens race på Hungaroring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.