Marcus Ericsson tvingades avbryta Monacos GP. Foto: TT.

Ericsson körde in i sarg – bröt loppet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson bröt under söndagen Monacos GP. Han körde in i en sarg vid sidan av banan, fick bryta loppet och i stället se Sebastian Vettel ta sin tredje seger för säsongen.

– Jag hade problem med mina bromsar, säger Ericsson till Viasat.

Svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson hade även i år en tung dag i Monaco. I fjol kraschade han, när han försökte köra om stallkamraten Felipe Nasr i Monaco. I dag stod han återigen för ett stort misstag och körde, med 14 varv kvar, rakt in i sargen vid sidan av banan. Det innebar att han tvingades bryta loppet.

– Jag hade problem med mina bromsar som gick alldeles för varma. Då var jag tvungen att få ned dem, men då blev däcken alldeles iskalla och när jag försökte gasa igen så var det som att försöka köra på is, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Vettels tredje seger i år

Tyske VM-ledaren Sebastian Vettel stod återigen för en imponerande insats och körde hem sin tredje vinst för säsongen, första sedan i mitten av april. Han åkte i mål drygt tre sekunder före finländaren Kimi Räikkönen och australiensaren Daniel Ricciardo.

Vettel drygade sålunda ut ledningen i VM-serien till 25 poäng ner till britten Lewis Hamilton, som körde in på sjunde plats i Monaco.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.