Formel 1 utökar kalendern med tre tävlingar. Foto: Bildbyrån

Formel 1 lägger till tre lopp

Uppdaterad
Publicerad

Glada besked för Formel 1-fansen. Nu står det klart att tävlingskalendern 2020 utökas med tre nya tävlingar och världens bästa förare kommer ställas mot varandra även i Nürburgring, Portimao och Imola.

Det betyder att Grand Prix återvänder till Portugal för första gången sedan 1996 när Autódromo Internacional do Algarve kommer stå som F1-värd den 23-25 oktober.

Dessutom återvänder F1 till två klassiska banor, Tysklands Nürburgring, 9-11 oktober, och Italiens Imola, 31 oktober-1 november.

– Vi är glada över att vi kunnat slutföra planerna för 2020-säsongen och är glada över att välkomna Nürburgring, Protimao och Imola in i kalendern, säger F1:s vd Chase Carey till organisationens hemsida.

Fler lopp kommer

Vidare meddelar F1 att den fulla kalendern för årets F1-säsong presenteras under de närmaste veckorna, men redan nu står det klart att det på grund av coronapandemin inte kommer att köras några lopp i Brasilien, USA ,Mexiko och Kanada.

Hittills den här säsongen har förarna ställts mot varandra tre gånger. I toppen ligger Mercedes-förarna Lewis Hamilton, som vunnit de två senaste tävlingarna, tätt följd av Valtteri Bottas som vann säsongspremiären i Österrike.

KLIPP: Verstappen tvåa bakom Hamilton (19 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.