Marcus Ericsson fajtas med Nico Rosberg under Ungerns grand prix. Foto: TT Nyhetsbyrån

Marcus Ericsson tog poäng i Formel 1

Uppdaterad
Publicerad

För tredje gången denna säsong tog Marcus Ericsson poäng efter att ha kört in på tionde plats i Ungerns grand prix.

– Han gjorde ett riktigt bra race, säger SVT Sports expert Robert Dahlgren.

Svensken startade som nummer 17, men körde in på tionde plats – och bärgade därmed en poäng.

– Marcus imponerade stort genom att slå sin teamkamrat Felipe Nasr och var konstant ett par tiondelar snabbare än honom. Han gjorde inga misstag under racet, säger Robert Dahlgren, och fortsätter:

Formel 1

– Men Sauber är fortfarande väldigt långt efter. Nästan hopplöst långt efter för att komma ikapp det här året med den här bilen Marcus har.

Själv var svensken nöjd med poängen.

– Det var länge sedan vi tog poäng, det betyder mycket. Det var ett riktigt bra race, väl genomfört. En poäng var pricken över i:et, sa Ericsson till Viasat.

Ferrari vann

Vinnaren blev Ferraris Sebastian Vettel, som tillägnade segern till avlidne Jules Bianchi. 

– Du kommer alltid att vara i våra hjärtan. Vi vet att du förr eller senare hade varit en del av detta team, sa Sebastian Vettel om Bianchi.

Dålig dag för Mercedes

Mindre bra gick det för Mercedes Lewis Hamilton och Nico Rosberg, som hamnade på sjätte respektive åttonde plats, trots att de startade i första startled.

– Förvånande att båda Mercedes-bilarna föll bak så långt, särskilt när Hamilton varit så överlägsen på alla träningar och kval. Det är en svår bana att köra på, och ingen av dem gjorde en bra start. De ställde till det för varandra också lite på första varvet, säger Robert Dahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet