Foto: Bildbyrån.

Ericsson får fortsatt förtroende i Sauber

Uppdaterad
Publicerad
Efter Marcus Ericssons 17:e plats i den avslutande omgången av formel 1-säsongen hoppades han på nytt kontrakt med Sauber – och det får han. Svensken får fortsatt förtroende och kommer köra formel 1 även nästa säsong.

– Jag har haft några tuffa år i formel 1 och kört med bilar som varit bland de sämsta i fältet. Då är det svårt att visa vad man går för. Efter alla åren av hårt arbete känns det som att jag verkligen får chansen i en konkurrenskraftig miljö, säger han till SVT Sport. 

Formel 1-säsongen är över med Lewis Hamilton som överlägsen världsmästare. För svenske Marcus Ericsson har säsongen inte gått optimalt, 27-åringen har inte lyckats ta poäng på hela säsongen. När hans Sauber nu inleder ett samarbete med klassiska Alfa Romeo står det klart att svensken för första gången tror sig kunna utmana om poängen på allvar.

– I och med samarbetet vi kommer kunna få med Ferrari genom Alfa så känns det realistiskt att kunna vara med och slåss om poäng regelbundet, säger Ericsson till SVT Sport. 

Varit kritiserad

Marcus Ericsson har fått kritik, bland annat när The Guardian, rankade säsongens förare.  Där rankades svensken som F1-cirkusens sämsta förare.  Men Sauber ger nu både Marcus Ericsson och Monaco-födde Charles Leclerc nytt förtroende. Det blir Ericssons femte säsong i formel 1 och den fjärde för Sauber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer