Max Verstappen. Foto: TT

Taktisk miss förstörde Ferraris dag: ”Vet inte vad jag ska säga”

Uppdaterad
Publicerad

Det var upplagt för Ferrari – men en taktisk miss förstörde deras dag.

I stället fick de se Red Bulls Max Verstappen vinna loppet från tionde startposition.

– Det var ett galet lopp och jag är riktigt glad att vi lyckades vinna, säger Verstappen i Viaplay.

Ferrari har fått en hel del kritik för sina taktiska missar den här säsongen och i Ungerns GP ställde de till det igen.

Den här gången var däckstrategin som var riktigt svag.

– Jag förstår inte detta. Jag trodde att jag gjorde klart för dem att mediumdäcket var bra, ändå fick jag hårda däcken. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Charles Leclerc till Viaplay.

Med hårda däck på bilen fick inte Leclerc någon fart på den och hade inget att sätta emot när Max Verstappen, som inledde loppet från tionde startposition, kom dundrandes med sina mediumdäck.

– Jag hade hoppats på att vi skulle kunna ta oss upp på prispallen i dag, men inte mer. Det var väldigt svåra förhållanden under loppet men vi hade en bra strategi och tog depåstopp vid rätt tillfällen, säger Verstappen.

Bakom Verstappen var det dubbelt Mercedes, som börjar få ordning på bilen efter en usel inledning av säsongen.

– Jag vill verkligen berömma mitt team som aldrig gett upp trots att vi haft ett riktigt tufft år. Det är uppenbart att vi krymper avståndet till toppen och det här var en fantastisk framgång att få ta med sig in i uppehållet. Förhoppningsvis kan vi ta upp striden med killarna i toppen under den andra halvan av säsongen, säger tvåan Lewis Hamilton i Viaplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.