George Russell blir stallkamrat med Lewis Hamilton i Mercedes. Foto: Bildbyrån.

George Russell klar för Mercedes i F1: ”Speciell dag”

Uppdaterad
Publicerad

Valtteri Bottas ersättare är klar.

Williams-talangen George Russell kommer köra för Mercedes från och med nästa säsong.

”Det här är en speciell dag för mig”, skriver han på Twitter.

I går kom beskedet att Bottas lämnar Mercedes för Alfa Romeo nästa säsong. Det har länge rapporterats om att finländaren skulle ersättas av brittiske framtidslöftet George Russell – som varit en del av Mercedes akademi och varit deras reservförare vid behov – och på tisdagen gick Mercedes ut och bekräftade nyheten.

23-åringen har skrivit på ett flerårskontrakt med toppstallet.

”Det är en enorm möjlighet som jag vill greppa med båda händerna”, säger Russell i ett uttalande.

”Sett upp till honom”

”Jag är förväntansfull och ödmjuk över att få ansluta till Mercedes nästa år, vilket är ett jättestort karriärssteg, men det betyder också att jag säger adjö till mina lagkamrater och vänner i Williams. Det har varit en ära att arbeta tillsammans med alla i teamet”, fortsätter han.

Flytten innebär att Russell kommer att bilda en helbrittisk uppställning tillsammans med sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

”Jag har sett upp till Lewis sedan jag körde gokart och chansen att lära från någon som varit en sådan stor förebild både på och utanför banan kan bara gynna mig som förare, som yrkesman och som människa”, säger Russell.

23-åringen gjorde F1-debut 2019 och tog sin första pallplats på belgiska Spa den här säsongen, där han imponerat.

KLIPP: Verstappen vann inför hemmapublik: ”Otroligt” (5 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.