Zlatan Ibrahimovic i duell i MLS. Foto: Bildbyrån.

14 Ibrahimovic-chanser räckte inte

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic och hans Los Angeles Galaxy rådde inte på DC United på bortaplan i den amerikanska fotbollsligan MLS, utan förlorade med 2-1 trots att svensken ensamt hade fler avslut än vad DC United hade totalt.

Förlusten kom inte på grund av brist på målchanser. Hela 14 gånger sköt eller nickade Ibrahimovic, som var tillbaka efter avstängning, mot mål – utan att få en enda boll i nät. Det var fler gånger än vad någon spelare tidigare gjort under en MLS-match. DC United-försvararen Jalen Robinson fick bevakning på Zlatan och lyckades att blockera flertalet av svenskens skott.

– Uppenbarligen så kan du inte klona Zlatan. Hela veckan har jag inte ens kunnat förstå vad jag förbereder mig för, jag har bara intalat mig själv att jag antingen simmar eller sjunker, säger Jalen Robinson till prosoccerusa.

Egentligen var det bara ett av Ibra-skotten som var riktigt nära att gå in. I matchminut 71 tog Zlatan ett inlägg på volley och sköt rakt på mål, men DC-målvakten Bill Hamid räddade.

Zlatan i fokus hos motståndartränaren

– Det är en svår uppgift att försvara mot Zlatan. Även om du gör ett bra jobb och är på rätt plats, så är han fortfarande så få fysiskt stark att vad du gör ibland inte spelar någon roll, säger DC United-tränaren Ben Olsen.

Zlatans 14 chanser räckte inte till och Galaxy förlorade med 2–1. Målen gjordes av DC Uniteds Paul Arriola och Lucas Rodríguez, samt Galaxys Favio Álvarez.

Inför matchen snackades det en del om mötet mellan de tidigare Manchester United-kollegorna Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney – men det blev det ingenting av då Rooney stod över matchen på grund av sjukdom.

MLS

D.C. United logo

D.C. United

2 - 1

LA Galaxy logo

LA Galaxy

Audi Field, Washington
Publik: 20006
Domare: Alan Kelly

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.