Anders Christiansen på MFF:s sista träningspass inför Genk. Foto: Bildbyrån

MFF-mittfältaren nöjd med en poäng: ”Det måste man vara”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF inleder gruppspelet i Europa League mot den belgiska ligatvåan Genk. Och att det är en tuff uppgift som väntar skåningarna går inte att ta miste på.

– Det blir roligt med matcher som är annorlunda från allsvenskan, säger mittfältaren Anders Christiansen.

En övertygande 2-0-seger borta mot danska Midtjylland tog Malmö FF in i gruppspelet i Europa League. Laget lottades mot norska Sarpsborg, turkiska Besiktas och belgiska Genk.

På torsdagen inleds äventyret i Genk mot Belgiens just nu näst bästa lag.

Europa League

– De har bra kvalitet och individuell skicklighet. Det blir en tuff match, men vi har goda möjligheter om vi spelar disciplinerat. Självförtroendet är på topp och det blir roligt med matcher som är annorlunda från allsvenskan, säger MFF-mittfältaren Anders ”AC” Christiansen, som tidigare mött Genk med dåvarande klubben Gent.

Är ni nöjda med en poäng?

– Ja, det måste man vara. Genk är ett bra lag som många hemma inte känner igen. Vi kan inte förvänta oss att åka hem med tre poäng, även om vi vet att det finns en möjlighet, säger ”AC”.

Försvarsspelaren Behrang Safari gjorde två säsonger i Anderlecht åren 2011-2013. Men tiden i Belgien var bitvis strulig och fem år senare har han svårt att minnas tillbaka, detta trots att han aldrig förlorade borta mot Genk.

– Alltså, det sjuka är att jag kommer inte ihåg så mycket. Den perioden i Belgien var väldigt speciell, jag har svårt att minnas, säger Behrang Safari.

Vad behöver ni göra?

– Det kommer bli en tuff match och vi behöver vara på tårna i 90 minuter. Det är ett starkt lag som är inne i en bra period.

33-åringen har inte riktigt samma syn på en poäng som hans lagkamrat Christiansen.

– Jag tänker att spelar man i Malmö FF vill man vinna oavsett vad motståndet heter, säger Safari med ett leende.

Matchstart på Luminous Arena är 18.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet