Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ada Hegerberg hyllas av sin förre förbundskapten Martin Sjögren. Foto: Bildbyrån

Ada Hegerberg skadad igen – missar Norges matcher i Nations League

Uppdaterad
Publicerad

I VM klev hon plötsligt av planen med en skadekänning i ljumsken. Nu står det klart att norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg missar ytterligare matcher för landslaget.

– Ada har en belastningsskada, säger nye förbundskaptenen Leif Gunnar Smerud till NRK.

Norge åkte ur VM i åttondelen mot Japan, något som räknades som ett fiasko och (ihop med konflikter utanför planen) ledde till att förbundskaptenen Hege Riise avgick som förbundskapten.

Nu har nytillträdde Leif Gunnar Smerud tagit ut sin första landslagstrupp. Ett namn som saknas: Lyonspelaren Ada Hegerberg som är skadad.  

– Hon är ledsen över att inte kunna vara med, men det är inget dramatiskt utan det är en belastningsskada som vi inte vill förvärra, säger Smerud. 

Premiär för Nations League på damsidan

Hegerberg missade även VM-matcher på grund av en skadekänning. I gruppspelsmötet med Schweiz var hon med under nationalsången, men försvann sedan ner i spelartunneln innan avspark. 

– Jag hade inte lust att riskera något, sade hon då.  

Norge möter Österrike den 22 september och Portugal den 26 september. Det är första gången Nations League spelas på damsidan och förutom att ligga till grund för nästa års EM-kval, är matcherna också ett Europakval till OS i Paris 2024.

Norska truppen i Nations League

Målvakter: Cecilie Fiskerstrand, Guro Pettersen, Aurora Mikalsen.

Backar: Maren Mjelde, Thea Bjelde, Marit Bratberg Lund, Mathilde Harviken, Anja Sonstevold, Tuva Hansen, Guro Bergsvand.

Mittfält: Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa, Guro Reiten, Lisa Naalsund, Cesilie Andreassen, Frida Maanum.

Anfallare: Karina Sævik, Sophie Román Haug, Emilie Nautnes, Amalie Eikeland, Julie Blakstad, Elisabeth Terland og Caroline Graham Hansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.